Sesamstekt kyckling m shiitakesvamp

Så här gör du
1. Skär bort foten från svampen och skiva hatten i grova skivor. Ansa skölj och skiva salladslöken på snedden.
2. Stek kyckling och svamp i matoljan ca 4 minuter, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrö och stek ytterligare några minuter.
3. Till servering: Servera kycklingen med ris och teriyakisås.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • 200 g shiitakesvamp
  • 125 g salladslök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrö

Till servering

  • ris
  • teriyakisås