Dhal - indisk linsgryta

Så här gör du
1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
3. Till servering: Servera dhal med ris och naanbröd.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk mald kummin
  • 1 krm malen kanel
  • 4 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • lime

Till servering

  • ris
  • naanbröd